ROTFRUKTSLÅDA MED ANSJOVIS

8 – 10 PORTIONER

 

  • 2 – 3 potatisar cirka 200 gram
  • 1 – 2 palsternackor cirka 200 gram
  • 2 morötter cirka 200 gram
  • 300 gram rotselleri
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 burk ansjovis á 100 gram
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Svartpeppar

 

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis och ritfrukter. Skär den i cirka 2 centimeter stora bitar. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Lägg i potatis och rotfrukter och koka cirka 15 minuter.
  3. Blanda ner ansjovis, 1 msk ansjovisspad och hälften av osten. Krydda med 1 – 2 krm peppar.
  4. Häll över i en ugnssäker form och strö över resten av osten.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0