ROTFRUKTSLÅDA MED ANSJOVIS
8 – 10 PORTIONER
- 2 – 3 potatisar cirka 200 gram
- 1 – 2 palsternackor cirka 200 gram
- 2 morötter cirka 200 gram
- 300 gram rotselleri
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 ½ dl mjölk
- 1 burk ansjovis á 100 gram
- 2 dl riven lagrad ost
- Svartpeppar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatis och ritfrukter. Skär den i cirka 2 centimeter stora bitar. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Lägg i potatis och rotfrukter och koka cirka 15 minuter.
- Blanda ner ansjovis, 1 msk ansjovisspad och hälften av osten. Krydda med 1 – 2 krm peppar.
- Häll över i en ugnssäker form och strö över resten av osten.
- Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg.
Kommentarer
Trackback