ROTFRUKTSCHIPS

Riktigt fina små snacks att ha till drinken eller som tillbehör.

 

4 PORTIONER

 

  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 2 rödbetor
  • 1 palsternacka
  • Olivolja
  • Salt (gärna örtsalt)

 

 

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor med kniv, mandolin eller skalare.
  3. Lägg ut i ugnsfast form, gärna på bakplåtspapper. Baka i ugn i 30 minuter. Stäng av värmen och öppna luckan. Låt chipsen ligga kvar i eftervärmen i cirka 15 minuter.
  4. Stänk på olivolja, eller spreja på oljan för bättre spridning. Strö över salt.

 

 

TIPS! Man kan också prova att smaksätta sina chips med färsk pepparrot, pressad vitlök, rejält med svartpeppar, chili eller någon annan krydda som man tycker om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0