ROSTAD PEPPARKAKA MED BRIE OCH TRYFFELHONUNG

Snittarna kan förberedas och förvaras övertäckta i kylen. Använd köpt tryffelhonung eller smaksätt flytande honung med några droppar tryffelolja.

6 – 8 PERSONER

·         1 köpt (eller hemgjord) mjuk pepparkaka, cirka 350 gram

·         200 gram brieost

·         2 färska fikon

·         ½ dl rostade pistaschnötter

·         2 msk tryffelhonung

GÖR SÅ HÄR:

1.      Sätt ugnen på 225 grader, grill. Skär pepparkakan i 16 skivor och lägg dem på ett ugnsgaller. Rosta mitt i ugnen cirka 2 minuter på varje sida, passa noga så de inte bränns.

2.      Skär osten och fikonen i lika många skivor och lägg dem på pepparkaksskivorna.

3.      Hacka pistaschnötterna grovt. KAN FÖRBEREDAS HIT.

4.      Ringla över honung och strö på pistaschnötter precis före servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0