ROSTAD PEPPARKAKA MED BRIE OCH TRYFFELHONUNG
Snittarna kan förberedas och förvaras övertäckta i kylen. Använd köpt tryffelhonung eller smaksätt flytande honung med några droppar tryffelolja.
6 – 8 PERSONER
· 1 köpt (eller hemgjord) mjuk pepparkaka, cirka 350 gram
· 200 gram brieost
· 2 färska fikon
· ½ dl rostade pistaschnötter
· 2 msk tryffelhonung
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader, grill. Skär pepparkakan i 16 skivor och lägg dem på ett ugnsgaller. Rosta mitt i ugnen cirka 2 minuter på varje sida, passa noga så de inte bränns.
2. Skär osten och fikonen i lika många skivor och lägg dem på pepparkaksskivorna.
3. Hacka pistaschnötterna grovt. KAN FÖRBEREDAS HIT.
4. Ringla över honung och strö på pistaschnötter precis före servering.