ROSMARINSTEKT LAMMFILÉ

Lägg filéerna i marinad dagen före servering så de hinner ta smak. Torka av köttet innan det steks så att kryddorna inte bränns.

 

4 PERSONER

 

  • 600 – 800 gram lammytterfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm paprikapulver
  • Olivolja, smör

 

GÖR SÅ HÄR:

 

  1. DAGEN FÖRE SERVERING: Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med rosmarin, vinäger, 1 msk olja och paprikapulver.
  2. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden, knyt ihop och massera in ordentligt så att allt kött är täckt med marinad.
  3. Låt marinera 12 – 24 timmar i kylen. Vänd påsen några gånger.
  4. SERVERINGSDAGEN: Sätt ugnen på 225 grader. Bryn lammköttet runt om i 1 msk smör i en stekpanna 2 – 3 minuter.
  5. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 62 grader, cirka 10 minuter.
  6. Ta ut, linda in i smörpapper och låt vila 5 – 10 minuter.
  7. Skär köttet i skivor. Lägg upp på tallrikar och servera med tomatkompotten och kronärtskocksmoset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0