ROSMARINSTEKT LAMMFILÉ
Lägg filéerna i marinad dagen före servering så de hinner ta smak. Torka av köttet innan det steks så att kryddorna inte bränns.
4 PERSONER
- 600 – 800 gram lammytterfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk finhackad rosmarin
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 krm paprikapulver
- Olivolja, smör
GÖR SÅ HÄR:
- DAGEN FÖRE SERVERING: Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med rosmarin, vinäger, 1 msk olja och paprikapulver.
- Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden, knyt ihop och massera in ordentligt så att allt kött är täckt med marinad.
- Låt marinera 12 – 24 timmar i kylen. Vänd påsen några gånger.
- SERVERINGSDAGEN: Sätt ugnen på 225 grader. Bryn lammköttet runt om i 1 msk smör i en stekpanna 2 – 3 minuter.
- Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 62 grader, cirka 10 minuter.
- Ta ut, linda in i smörpapper och låt vila 5 – 10 minuter.
- Skär köttet i skivor. Lägg upp på tallrikar och servera med tomatkompotten och kronärtskocksmoset.
Kommentarer
Trackback