RÖROR TILL NYÅRSSNITTAR
NORRLANDSRÖRAN
- 2 dl créme fraiche
- 1 dl vispad grädde
- 200 gram rökt renstek
- 1 msk pepparrot
- 10 centimeter purjolök
- En kruka persilja
- Salt och peppar
Blanda och hacka alla ingredienser. Klicka på kex och servera.
SKAGEN MED VÄSTERBOTTENOST
- 2 dl créme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 dl vispad grädde
- 300 gram räkor
- 1 kruka färsk dill
- ½ pressad citron
- 1 röd lök
- 1 liten påse riven västerbottenost
- Salt och vitpeppar
- Stenbitsrom
Blanda och hacka alla ingredienser. Klicka på kex och toppa med stenbitsrommen.
FETAOSTCRÉME MED POMAMORETOMATER
- 1 liten förpackning Philadelphiaost
- ½ dl créme fraiche
- ½ förpackning fetaost
- ½ burk gröna oliver med chili
- 100 gram pomamoretomater
- Basilika + oljan
- Vitpeppar
- Smula sönder fetaosten med en gaffel, blanda ner Philadelphiaosten och créme fraichen.
- Hacka oliverna och pomamoretomaterna, blanda ner det med oljan ifrån tomaterna. Krydda efter smak.
Servera gärna på hårt bröd med färsk basilika på toppen.
Kommentarer
Trackback