RÖROR TILL NYÅRSSNITTAR

NORRLANDSRÖRAN

 

  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl vispad grädde
  • 200 gram rökt renstek
  • 1 msk pepparrot
  • 10 centimeter purjolök
  • En kruka persilja
  • Salt och peppar

 

Blanda och hacka alla ingredienser. Klicka på kex och servera.

 

SKAGEN MED VÄSTERBOTTENOST

 

  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispad grädde
  • 300 gram räkor
  • 1 kruka färsk dill
  • ½ pressad citron
  • 1 röd lök
  • 1 liten påse riven västerbottenost
  • Salt och vitpeppar
  • Stenbitsrom

 

Blanda och hacka alla ingredienser. Klicka på kex och toppa med stenbitsrommen.

 

FETAOSTCRÉME MED POMAMORETOMATER

 

  • 1 liten förpackning Philadelphiaost
  • ½ dl créme fraiche
  • ½ förpackning fetaost
  • ½ burk gröna oliver med chili
  • 100 gram pomamoretomater
  • Basilika + oljan
  • Vitpeppar

 

 

  1. Smula sönder fetaosten med en gaffel, blanda ner Philadelphiaosten och créme fraichen.
  2. Hacka oliverna och pomamoretomaterna, blanda ner det med oljan ifrån tomaterna. Krydda efter smak.

 

Servera gärna på hårt bröd med färsk basilika på toppen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0