ROMHALLON MED ANANASSKUM

Riktig fluffig och skummande blir ananasen när man kör den i en mixer. Serverad med hallon och en liten skvätt rom blir det en lätt och fräsch dessert. Servera den gärna i glas.

4 – 6 PERSONER

·         1 färsk ananas, cirka 1 kilo

·         3 – 4 msk strösocker

·         4 – 6 msk rom

·         200 gram färska eller halvtinade hallon

 

1.      Skär bort skalet och mittstocken på ananasen. Skär köttet i bitar och mixa det tillsammans med sockret tills allt är finfördelat och skummigt.

2.      Fördela hälften av hallonen i botten på glasen. Häll rom över hallonen, cirka 1 msk per glas. Skeda upp ananasskummet och resten av hallonen.

3.      Servera genast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0