RÖDKÅLSSALLAD MED CITRON OCH PERSILJA

6 PORTIONER

 

  • 300 gram rödkål
  • 1 citron
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt och peppar
  • 1 dl skalad mandel
  • 1 kruka persilja

 

 

  1. Strimla rödkålen, finriv skalet och pressa juicen ur citronen.
  2. Blanda kål, citron skal/juice med olivolja, vinäger och salt, låt salladen stå och marinera cirka 2 timmar.
  3. Rosta mandlarna gyllenbruna i en het stekpanna med lite salt. Hacka mandeln och persiljan grovt och rör ned i kålsalladen, smaksätt med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0