RÖDKÅL

·         1 rödkålshuvud, cirka 1 ½ kilo

·         ½ dl sirap

·         ½ dl svartvinbärssaft

·         ½ dl rödvinsvinäger

·         2 tsk salt

·         1 krm peppar

·         10 kryddnejlikor

·         1 lagerblad

 

1.      Ansa och finstrimla kålen med osthyvel eller på matberedarens rivskiva.

2.      Lägg kålen i en gryta och häll över sirap, saft och vinäger.

3.      Krydda med salt, peppar, kryddnejlikor och lagerblad.

4.      Låt kålen puttra på svag värme under lock cirka 1 timme.

5.      Servera kålen på julbordet till korv, köttbullar och skinka.

GOTT! Skivad rödlök och äppelklyftor är också gott att koka med från början.

Byt ut svartvinbärssaften mot sweetchili och tillsätt sesamfrön för en asiatisk touch.

TIPS! Rödkål går utmärkt att frysa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0