RÖDBETS- OCH FÄNKÅLSGRAVAD LAX

·         400 gram lax i bit, med skinn, putsad och benfri

·         2 färska rödbetor

·         ½ fänkål

·         1 msk fänkålsfrön

·         3 dl salt

·         2 dl socker

·         1 tsk malen vitpeppar

·         1 knippe dill

 

1.      Blanda salt, socker och vitpeppar. Hacka rödbetor, fänkål och dill och blanda med kryddorna.

2.      Gnugga in laxen på båda sidor med blandningen. Lägg laxen i en plastpåse och förslut. Låt laxen stå i rumstemperatur cirka 2 timmar, så gravningen kommer igång.

3.      Vänd laxen så köttet ligger neråt och sätt in i kyl i 2 – 3 dagar.

4.      Frys därefter laxen i 1 dygn. Ta ut och skiva upp medan den är halvfryst. Då går det lätt att få fina skivor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0