RIS Á LA MALTA

·         2 dl grötris

·         4 dl vatten

·         ½ tsk salt

·         1 liter mjölk

·         2 dl vispgrädde

·         ½ dl florsocker

·         1 msk vaniljsocker

 

1.      Koka riset med vatten och salt i en gryta cirka 10 minuter under lock.

2.      Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme cirka 45 minuter under lock. Låt gröten kallna.

3.      Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp.

4.      Vänd ner grädden i den kalla gröten. Smaka av med flor- och vaniljsocker.

 

GOTT! Skär gärna apelsinklyftor i bitar och vänd ner i riset.

Servera ris á la malta med rårörda bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0