REVBENSSPJÄLL MED INGEFÄRA OCH HONUNG

·         1 ½ kilo tjockskurna revbensspjäll

MARINAD

·         ½ dl äppelcidervinäger

·         3 msk honung

·         ½ dl soja

·         ½ dl olja

·         2 krm svartpeppar

·         2 – 3 msk riven färsk ingefära

·         Salt

 

1.      Blanda en marinad av äppelcidervinäger, honung, soja, svartpeppar och ingefära.

2.      Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt allt kött. Låt marinera i minst 4 timmar, helst över natten.

3.      Sätt ugnen på 175 grader.

4.      Ta upp köttet och lägg i en ugnssäker form.

5.      Häll på marinaden och 1 dl vatten. Krydda med salt. Stek 1 – 1 ½ timme. Vänd köttet då och då, ös gärna med marinaden under tiden. Späd också med lite mer vatten om det börjar bränna i pannan. Spjällen är klara när man lätt kan dra bort ett ben.

6.      Skär upp köttet i bitar och servera på julbordet.

 

ATT VÄRMA STEKTA SPJÄLL

Pensla de färdigstekta revbenspjällen, hela eller i bitar, med pressad apelsin smaksatt med flytande honung och lite olja. Blanda gärna i stekskyn från ugnsformen också. Värm revbensspjällen sakta i en form, eventuellt täckt med aluminiumfolie, i 125 grader i ugnen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0