RÄKRÖRA I TUNNBRÖDSKORGAR

4 PORTIONER

·         4 runda mjuka tunnbröd

·         Vatten

·         4 kaffekoppar eller skålar att forma korgarna

·         250 gram skalade finhackade räkor

·         2 dl créme fraiche

·         1 dl majonnäs

·         3 msk hackad gräslök

·         3 msk fint hackad rödlök

DEKOR:

·         8 gräslöksstrån

·         1 dl skalade räkor

 

1.      Fukta tunnbröden lätt med vatten. Vänd dem snabbt i en varm och torr stekpanna eller grilla i ugnen några minuter. Sänk sedan de varma tunnbröden i kaffekoppar eller skålar för att få en korg av bröden och låt brödet svalna innan man tar upp korgen ur koppen.

2.      Blanda majonnäs med créme fraiche och tillsätt räkorna, gräslöken och rödlöken. Rör om ordentligt.

3.      Ställ in röran i kylen tills rätten ska serveras. Före servering, tag fram korgarna och fyll dem med räkröran. Dekorera med gräslöken och de skalade räkorna, vill man lyxa till det ordentligt kan man klicka en sked löjrom ovanpå röran.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0