RÅKAKA MED KÅLRABBI OCH CHÉVRE

En ganska rejäl rätt där man naturligtvis kan byta ut kålrabbin med andra rotfrukter.

 

4 PORTIONER

 

  • 6 potatisar
  • 2 kålrabbi
  • 3 morötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • 200 gram chévre

 

 

  1. Skala potatis, kålrabbi och morötter. Riv grovt. Blanda med salt och svartpeppar.
  2. Platta ut till pannkaksliknande form i stekpanna, stek i olja på låg värme på båda sidor. Råkakan tar ganska lång tid att steka, räkna med minst 10 minuter på var sida.
  3. Skär upp osten och lägg skivorna ovanpå råkakan. Toppa eventuellt med en färsk örtkrydda.

 

 

TIPS! Blanda ett ägg eller två med rivna rotfrukterna så får man en variant på råkaka; rösti.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0