RAGGMUNK PÅ RÖDBETOR MED GETOST OCH HASSELNÖTTER

  • 1 liter finrivna rödbetor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk honung
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl hackad färsk spenat
  • 200 gram getost
  • 2 msk hackad persilja
  • Smör
  • Salt och peppar

 

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
  2. När nötterna fått fin färg tillsätt honungen.
  3. Låt honungen bli karamelliserad runt nötterna.
  4. Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper så att de svalnar.
  5. Blanda rödbetorna med ägg mjöl, spenat, salt och peppar.
  6. Hetta upp en stekpanna och tillsätt en klick smör.
  7. Klicka ut smeten till små raggmunkar i pannan, 3 stycken i varje panna.
  8. Stek i 3 – 6 minuter på varje sida.
  9. Servera med nötterna, persilja och smulad getost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0