RAGGMUNK PÅ RÖDBETOR MED GETOST OCH HASSELNÖTTER
- 1 liter finrivna rödbetor
- 1 dl hasselnötter
- 1 msk honung
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl hackad färsk spenat
- 200 gram getost
- 2 msk hackad persilja
- Smör
- Salt och peppar
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna.
- När nötterna fått fin färg tillsätt honungen.
- Låt honungen bli karamelliserad runt nötterna.
- Sprid ut nötterna på ett bakplåtspapper så att de svalnar.
- Blanda rödbetorna med ägg mjöl, spenat, salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna och tillsätt en klick smör.
- Klicka ut smeten till små raggmunkar i pannan, 3 stycken i varje panna.
- Stek i 3 – 6 minuter på varje sida.
- Servera med nötterna, persilja och smulad getost.
Kommentarer
Trackback