QUATRO STAGIONI PIZZA

4 SMÅPIZZOR

 

PIZZABOTTEN:

 

  • 200 gram mandel
  • 2 tsk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl vatten
  • 1 ägg

 

TOMATSÅS:

 

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 5 stycken soltorkade tomater i olja
  • 1 burk konserverade cocktailtomater
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och svartpeppar

 

TOPPING:

 

  • 2 dl skalade räkor
  • 12 champinjoner
  • 2 dl strimlad skinka
  • 4 konserverade kronärtskockor
  • 20 svarta oliver
  • 6 dl riven stark ost

 

TILLBEHÖR:

 

  • sallad

 

 

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg mandel i en mixer och mixa till ett fint mjöl. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt vatten och ägg och rör till en jämn smet. Låt stå och svälla i 5 minuter innan man bakar ut degen till 4 minipizzor på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in pizzabottnarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  2. Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano. Låt koka i cirka 10 minuter.
  3. Bred på tomatsås på pizzabottnarna och lägg på räkor, skinka, champinjoner, svarta oliver, kronärtskocka. Toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 7 minuter. Servera med en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0