QUATRO STAGIONI PIZZA
4 SMÅPIZZOR
PIZZABOTTEN:
- 200 gram mandel
- 2 tsk fiberhusk
- ½ tsk salt
- ½ tsk bakpulver
- ½ dl vatten
- 1 ägg
TOMATSÅS:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 5 stycken soltorkade tomater i olja
- 1 burk konserverade cocktailtomater
- 1 tsk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och svartpeppar
TOPPING:
- 2 dl skalade räkor
- 12 champinjoner
- 2 dl strimlad skinka
- 4 konserverade kronärtskockor
- 20 svarta oliver
- 6 dl riven stark ost
TILLBEHÖR:
- sallad
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg mandel i en mixer och mixa till ett fint mjöl. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt vatten och ägg och rör till en jämn smet. Låt stå och svälla i 5 minuter innan man bakar ut degen till 4 minipizzor på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in pizzabottnarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
- Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök och vitlök i några minuter. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano. Låt koka i cirka 10 minuter.
- Bred på tomatsås på pizzabottnarna och lägg på räkor, skinka, champinjoner, svarta oliver, kronärtskocka. Toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 7 minuter. Servera med en sallad.
Kommentarer
Trackback