PRINSKORV MED RISNUDLAR
4 PORTIONER
· 300 – 400 gram prinskorvar av kalkon
· 1 paket risnudlar, 250 gram
· ½ urkärnad och grovt tärnad gul paprika
· 1 urkärnad och grovt tärnad röd paprika
· Broccolibuketter från en halv broccoli, 170 gram
· 1 burk minimajs
· 100 gram strimlad morot
· 2 msk jordnötsolja eller neutral rapsolja
WOKSÅS:
· 2 msk soja
· 2 msk ostronsås
· 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
· 1 tsk socker
· 1 tsk sesamolja
· 1 krm torkade ingefära
Dela prinskorvarna i tre delar. Koka upp vattnet och förbered risnudlarna enligt anvisningar på paketet. Hetta upp en panna med oljan. När det är riktigt hett häller man i grönsakerna och korvbitarna. Fräs dem i några minuter och häll sedan i risnudlarna och woksåsen. Låt alla ingredienserna fräsa ihop någon minut innan servering.
TIPS!
När man ändå är igång kan man tio-dubbla receptet på woksåsen, häll upp i en flaska och ha stående i kylen i flera veckor.