POTATISPURÉ MED KARLJOHANSVAMP

  • 750 gram mjölig potatis
  • 30 gram torkad karljohansvamp
  • 2 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • ½ - 1 tsk tryffelolja
  • Salt

 

GARNERING:

 

  • 1 stor potatis
  • 4 skivor parmaskinka
  • Olja till stekning

 

  1. Låt svampen ligga i vatten och svälla.
  2. Skala och koka potatisen. Mosa den och rör i mjölk och smör.
  3. Krama ur svampen. Fräs den i lite smör i en stekpanna.
  4. Rör ner svampen i moset. Smaka av med salt och tryffelolja.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Till dekoreringen, skär potatisen i 8 stora, tunna skivor med osthyvel. Vänd dem i olja och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Salta.
  7. Lägg skinkan bredvid utan olja.
  8. Stek i övre delen av ugnen. Ta ut skinkan efter 5 minuter och låt potatisen steka ytterligare 1 – 2 minuter, tills den har fått färg.
  9. Låt både skinka och potatis kallna på dubbelvikt hushållspapper.

 

VID SERVERINGEN:

 

Värm moset i en ugnssäker form i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter, samtidigt som köttet. Stick ner potatisflarnen i moset vid serveringen och smula skinkan över kött och sås.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0