POTATISPURÉ MED KARLJOHANSVAMP
- 750 gram mjölig potatis
- 30 gram torkad karljohansvamp
- 2 dl mjölk
- 50 gram smör
- ½ - 1 tsk tryffelolja
- Salt
GARNERING:
- 1 stor potatis
- 4 skivor parmaskinka
- Olja till stekning
- Låt svampen ligga i vatten och svälla.
- Skala och koka potatisen. Mosa den och rör i mjölk och smör.
- Krama ur svampen. Fräs den i lite smör i en stekpanna.
- Rör ner svampen i moset. Smaka av med salt och tryffelolja.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Till dekoreringen, skär potatisen i 8 stora, tunna skivor med osthyvel. Vänd dem i olja och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Salta.
- Lägg skinkan bredvid utan olja.
- Stek i övre delen av ugnen. Ta ut skinkan efter 5 minuter och låt potatisen steka ytterligare 1 – 2 minuter, tills den har fått färg.
- Låt både skinka och potatis kallna på dubbelvikt hushållspapper.
VID SERVERINGEN:
Värm moset i en ugnssäker form i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter, samtidigt som köttet. Stick ner potatisflarnen i moset vid serveringen och smula skinkan över kött och sås.
Kommentarer
Trackback