POTATIS- OCH ROTFRUKTSSALLAD
Med rivna rotfrukter blir det här en fräsch men ändå krämig potatissallad.
6 PORTIONER
- 500 gram potatis
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 2 persiljerötter (eller palsternackor)
- ½ liten kålrot (cirka 300 gram)
- 2 dl créme fraiche
- 2 dl majonnäs
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk grovhackad persilja
- Salt, peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Skala, halvera och skär potatisen i skivor.
- Skala och grovriv morötter, palsternackor, persiljenötter och kålrot.
- Blanda alla grönsaker med créme fraiche, majonnäs och äppelcidervinäger i en stor bunke. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Garnera med persilja precis före servering.
Kommentarer
Trackback