PORTIONS-JANSSON PÅ GRAVLAX

6 – 8 PORTIONER

·         6 – 8 medelstora potatisar

·         1 stor gul lök

·         200 gram gravad lax

·         Salt och vitpeppar

·         2 ½ - 3 dl mellangrädde

·         3 – 4 msk ströbröd

·         Smör till stekning och till formarna

·         Dill till garnering

 

1.      Sätt ugnen på 200 grader. Smörj små portionsformar, 8 centimeter i diameter. Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt. Skär gravlaxen i centimeterbreda remsor. Stek löken mjuk och glansig i smör. Varva potatis, lök och lax i formarna. Salta och peppra lite lätt mellan varven, men tänk på att laxen är salt i sig.

2.      Fördela grädden i formarna och toppa med ströbrödet. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter tills potatisen är klar och ytan gyllenbrun. Garnera gärna med lite dill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0