POLKAGRISKAKOR

Piffa till mördegskakorna med krossade karameller! Imponerande och vansinnigt goda.

 

  • ½ dl fint krossade polkagrisar
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 gram Svenskt Smör
  • 1 äggula

 

GARNERING:

 

  • ½ dl grovt krossade polkagrisar

 

Blanda polkagriskrosset, mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kyl cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt på mjölad bänk. Ta ut stjärnor och hjärtan med pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 6 – 8 minuter. Strö genast över garneringen medan kakorna fortfarande är varma. Låt kakorna kallna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0