POLKAGRISKAKOR
Piffa till mördegskakorna med krossade karameller! Imponerande och vansinnigt goda.
- ½ dl fint krossade polkagrisar
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 100 gram Svenskt Smör
- 1 äggula
GARNERING:
- ½ dl grovt krossade polkagrisar
Blanda polkagriskrosset, mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kyl cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt på mjölad bänk. Ta ut stjärnor och hjärtan med pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 6 – 8 minuter. Strö genast över garneringen medan kakorna fortfarande är varma. Låt kakorna kallna.
Kommentarer
Trackback