PLANKSTEK

·         800 gram skivad hängmörad biff

·         1 kilo potatis

·         2 broccolihuvuden

·         2 – 3 dl grädde

·         50 gram smör

·         2 äggulor

·         1 paket bacon

·         Salt

·         Svartpeppar

·         4 plankor, gjorda i ek med måtten 17 x 30 centimeter. Brädorna ska tåla värme och ska inte vare impregnerade.

 

1.      Sätt ugnen på 220 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt potatisen ånga av på plattan.

2.      Koka upp grädde och smör. Pressa potatisen och rör ner grädde, smör och äggulor.

3.      Fyll en spritspåse med potatisduchessen.

4.      Koka upp 2 liter saltat vatten. Dela broccolihuvudena på mitten och koka i 2 minuter.

5.      Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med salt och peppar. Stek i smör 2 minuter på varje sida, och lägg sedan köttet i mitten på plankan.

6.      Spritsa potatisduchessen runtom och lägg den kokta broccolin i ena hörnet.

7.      Slå tomatsåsen (se recept nedan) över köttet och baka i ugnen tills duchessen blir gyllenbrun, cirka 10 – 15 minuter.

 

TOMATSÅS

·         1 burk krossade tomater

·         2 tomater

·         1 vitlöksklyfta

·         2 msk socker

·         1 dl grönsaksbuljong

·         4 msk färsk dragon

·         2 msk apelsinjuice

 

1.      Mixa krossade tomater, vitlök, tomater, socker, grönsaksbuljong och dragon i en mixer. Smaka av med apelsinjuice, salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0