PISTAGEMANDEL

·         1 ½ dl grädde

·         ¾ dl socker

·         1 vaniljstång, fröna urskrapade

·         200 – 250 gram mörk choklad, 80 %, hackad

·         250 gram mjölkchoklad, 50 %, hackad

·         200 gram smör

·         100 gram pistagenötter, hackade

 

1.      Lägg grädde, socker, vaniljfrön och en nypa salt i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt chokladen och låt smälta.

2.      Låt blandningen svalna lite, vispa sedan smöret tills det skummar och rör gradvis ner det i chokladgräddblandningen.

3.      Klä en plåt eller en liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll i chokladen i ett jämnt lager, cirka 1,5 – 2 centimeter tjockt. Strö över hackade nötter och kyl över natten i kylskåpet. Skär i rutor nästa dag och servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0