PISTAGEMANDEL
· 1 ½ dl grädde
· ¾ dl socker
· 1 vaniljstång, fröna urskrapade
· 200 – 250 gram mörk choklad, 80 %, hackad
· 250 gram mjölkchoklad, 50 %, hackad
· 200 gram smör
· 100 gram pistagenötter, hackade
1. Lägg grädde, socker, vaniljfrön och en nypa salt i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt chokladen och låt smälta.
2. Låt blandningen svalna lite, vispa sedan smöret tills det skummar och rör gradvis ner det i chokladgräddblandningen.
3. Klä en plåt eller en liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll i chokladen i ett jämnt lager, cirka 1,5 – 2 centimeter tjockt. Strö över hackade nötter och kyl över natten i kylskåpet. Skär i rutor nästa dag och servera.
Kommentarer
Trackback