PINCHOS
SÅ HÄR GÖR MAN PINCHOS!
Räkna med 3 – 5 pinchos per person. Man behöver 4 skivor smal baguette och 4 cocktailpinnar till varje recept. Om man vill kan man göra rörorna i förväg. Färdiga pinchos kan förvaras i kyl 2 timmar.
CHORIZO
Spansk, skivad chorizo är en riktig delikatess.
4 stycken.
· 2 kronärtskockshjärtan
· 3 msk Kesella kvarg
· 5 droppar olja med tryffelsmak
· 1 krm salt
· 4 skivor tunnskivad chorizo
· Strimlad gräslök
Hacka skockorna grovt och blanda med kvarg, olja och salt. Lägg det på bröden. Toppa med chorizo och gräslök.
SARDIN
Smakrik med härlig spansk karaktär.
4 stycken.
· 1 burk sardiner i olja, cirka 100 gram
· 3 msk créme fraiche
· 4 bitar grillad paprika
· 4 svarta oliver
Rensa eventuellt sardinerna och dela dem i bitar. Fördela ingredienserna på bröden.
OST OCH SERRANO
En klassiker med lufttorkad skinka.
4 stycken.
· 4 bitar Castello Blue, cirka 50 gram
· 4 små skivor Serranoskinka
· 4 bitar melon
Rulla in ostbitarna i skinkan. Lägg dem på bröden och toppa med melon.
TONFISK OCH ÄGG
Krämig tonfisksallad med sälta från kapris.
4 stycken.
· ½ burk tonfisk i olja á 175 gram
· ½ hårdkokt ägg
· 3 msk matyoghurt
· 1 tsk fransk senap
· 1 krm salt
· 8 cocktailkapris
· 2 körsbärstomater
Låt tonfisken rinna av. Skala och mosa ägget. Blanda tonfisk, ägg, yoghurt, senap och salt. Lägg röran på bröden. Toppa med kapris och tomathalvor.
KRABBA
Festlig fin och oemotståndlig.
4 stycken.
· ½ burk krabba á 170 gram
· 3 msk Castello färskost vitlök
· 1 msk hackad gräslök
· 1 tsk grovrivet citronskal
· 2 torkade aprikoser, strimlade
Låt krabban rinna av. Blanda med färskost och gräslök. Lägg röran på bröden. Strö över citronskal och aprikoser.
ANKPATÉ
Lyx för finsmakare.
4 stycken.
· 4 skivor ankpaté, 100 gram
· 1 msk fikonmarmelad
· 1 fikon i klyftor
Lägg ankpatén på bröden. Klicka på marmeladen och toppa med fikonklyftor.
OST OCH SARDELLER
En läcker kombination av salt och sött.
4 portioner
· 4 tjocka skivor Kvibille cheddar, 50 gram
· 1 msk aprikosmarmelad
· 4 raka sardeller
· 2 msk rostade nötter
Lägg ost, marmelad och sardell på bröden. Toppa med nötter.