PINCHOS

SÅ HÄR GÖR MAN PINCHOS!

Räkna med 3 – 5 pinchos per person. Man behöver 4 skivor smal baguette och 4 cocktailpinnar till varje recept. Om man vill kan man göra rörorna i förväg. Färdiga pinchos kan förvaras i kyl 2 timmar.

CHORIZO

Spansk, skivad chorizo är en riktig delikatess.

4 stycken.

·         2 kronärtskockshjärtan

·         3 msk Kesella kvarg

·         5 droppar olja med tryffelsmak

·         1 krm salt

·         4 skivor tunnskivad chorizo

·         Strimlad gräslök

Hacka skockorna grovt och blanda med kvarg, olja och salt. Lägg det på bröden. Toppa med chorizo och gräslök.

SARDIN

Smakrik med härlig spansk karaktär.

4 stycken.

·         1 burk sardiner i olja, cirka 100 gram

·         3 msk créme fraiche

·         4 bitar grillad paprika

·         4 svarta oliver

Rensa eventuellt sardinerna och dela dem i bitar. Fördela ingredienserna på bröden.

OST OCH SERRANO

En klassiker med lufttorkad skinka.

4 stycken.

·         4 bitar Castello Blue, cirka 50 gram

·         4 små skivor Serranoskinka

·         4 bitar melon

Rulla in ostbitarna i skinkan. Lägg dem på bröden och toppa med melon.

TONFISK OCH ÄGG

Krämig tonfisksallad med sälta från kapris.

4 stycken.

·         ½ burk tonfisk i olja á 175 gram

·         ½ hårdkokt ägg

·         3 msk matyoghurt

·         1 tsk fransk senap

·         1 krm salt

·         8 cocktailkapris

·         2 körsbärstomater

Låt tonfisken rinna av. Skala och mosa ägget. Blanda tonfisk, ägg, yoghurt, senap och salt. Lägg röran på bröden. Toppa med kapris och tomathalvor.

KRABBA

Festlig fin och oemotståndlig.

4 stycken.

·         ½ burk krabba á 170 gram

·         3 msk Castello färskost vitlök

·         1 msk hackad gräslök

·         1 tsk grovrivet citronskal

·         2 torkade aprikoser, strimlade

Låt krabban rinna av. Blanda med färskost och gräslök. Lägg röran på bröden. Strö över citronskal och aprikoser.

ANKPATÉ

Lyx för finsmakare.

4 stycken.

·         4 skivor ankpaté, 100 gram

·         1 msk fikonmarmelad

·         1 fikon i klyftor

Lägg ankpatén på bröden. Klicka på marmeladen och toppa med fikonklyftor.

OST OCH SARDELLER

En läcker kombination av salt och sött.

4 portioner

·         4 tjocka skivor Kvibille cheddar, 50 gram

·         1 msk aprikosmarmelad

·         4 raka sardeller

·         2 msk rostade nötter

Lägg ost, marmelad och sardell på bröden. Toppa med nötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0