PEPPARKAKSRULLE MED LINGONVISP

ANTAL PORTIONER: 20 – 22 SKIVOR.

TILLAGINGSTID: 20 – 40 MINUTER

·         3 ägg

·         1 ½ dl strösocker

·         2 dl (120 gram) vetemjöl

·         2 tsk kanel, malen

·         1 tsk ingefära, malen

·         1 tsk kryddnejlika, malen

·         ½ tsk bikarbonat

·         2 msk bikarbonat

·         2 ½ dl Milda Visp

·         1 dl rårörd lingonsylt

 

1.      Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.

2.      Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och rör ner det försiktigt tillsammans med filmjölken. Bred ut smeten jämnt på en bakplåtspapper klädd plåt.

3.      Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett smörpapper.

4.      Drag av papperet som kakan gräddats på. Vispa grädden hårt och blanda den med lingonsylten. Bred lingonvispen över kakan och rulla ihop den till en rulltårta från långsidan.

5.      Förpacka och frys rullen. Kakan kan skivas otinad och serveras direkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0