PEPPARKAKSMUFFINS
20 STYCKEN. 20 STYCKEN. UGN 225 GRADER.
· 100 gram rumsvarmt smör
· 2,5 dl farinsocker
· 2 ägg
· 1,5 dl gräddfil eller filmjölk
· 3 dl vetemjöl
· 1 msk malen kanel
· 1 tsk malen kryddnejlika
· 1 tsk malen ingefära
· 1 tsk bikarbonat
GLASYR
· 2 dl philadelphiaost
· 2 dl florsocker
· 2 tsk vaniljsocker, eller rivet skal från citrusfrukt
· 25 gram rumsvarmt smör
· 1 dl lingon, färska eller frysta
TILLAGNING
Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda cirka 10 minuter.
GLASYR
Blanda alla ingredienserna utom lingonen till glasyren och vispa med elvisp tills den är slät, cirka 5 minuter. Vänd försiktigt ner lingonen. Tänk på att glasyren blir lösare om man använder frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.