PEPPARKAKSMUFFINS

20 STYCKEN.                           20 STYCKEN. UGN 225 GRADER.

·         100 gram rumsvarmt smör

·         2,5 dl farinsocker

·         2 ägg

·         1,5 dl gräddfil eller filmjölk

·         3 dl vetemjöl

·         1 msk malen kanel

·         1 tsk malen kryddnejlika

·         1 tsk malen ingefära

·         1 tsk bikarbonat

GLASYR

·         2 dl philadelphiaost

·         2 dl florsocker

·         2 tsk vaniljsocker, eller rivet skal från citrusfrukt

·         25 gram rumsvarmt smör

·         1 dl lingon, färska eller frysta

TILLAGNING

Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda cirka 10 minuter.

GLASYR

Blanda alla ingredienserna utom lingonen till glasyren och vispa med elvisp tills den är slät, cirka 5 minuter. Vänd försiktigt ner lingonen. Tänk på att glasyren blir lösare om man använder frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0