PEPPARKAKSCHEESECAKE MED SHARONFRUKT OCH GRANATÄPPLE

1 kaka för 10 – 12 personer, tillagning 40 minuter + 3 timmar i kyl

 

  • 30 stycken pepparkakor
  • 100 gram smör
  • 200 gram färskost
  • 2 apelsiner, saft och finrivet skal
  • ½ dl strösocker
  • 4 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad, blötlagda i kallt vatten
  • 1 dl glögg
  • 4 sharonfrukter
  • 1 granatäpple
  • ½ dl råsocker
  • 1 tsk stött kardemumma

 

Smält smöret och mixa med pepparkakor till smulor. Tryck ut smulorna i plastad 24 centimeter springform, form med löstagbar botten. Ställ i kylskåp.

 

Mixa apelsinskal, socker och färskost. Vispa grädde och vänd ner i blandningen.

 

Ta upp 4 gelatinblad, krama ur vätskan och smält på svag värme i ½ dl apelsinsaft, låt svalna. Häll saftblandning i färskostblandningen och vänd om försiktigt.

 

Häll smeten i formen och låt stå minst 3 timmar i kylen.

 

Smält 2 gelatinblad i 1 dl glögg. Häll över kakan och låt den stelna.

 

Skala och tärna sharonfrukten. Dela granatäpplet och vrid loss kärnorna. Blanda frukten med socker och kardemumma. Låt stå 10 minuter. Dekorera med fruktblandingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0