PEPPARKAKSCHEESECAKE MED CITRON

·         75 gram smör

TILL FYLLNINGEN:

·         300 gram philadelphiaost

·         2 dl créme fraiche

·         5 blad gelatin

·         2 ½ dl florsocker

·         Rivet skal från 1 citron

TILL GARNERING:

·         Physalis

 

1.      Lägg pepparkakorna i matberedaren och kör sönder dem med kniven alternativt smula sönder dem i mortel. Smält smöret och blanda med pepparkakskrosset.

2.      Tryck ut blandningen i en rund form med löstagbar kant (tårtform) som sedan ställs kallt.

3.      Lös upp gelatinbladen i kallt vatten. Tvätta citronen noga och riv av det yttersta gula skalet.

4.      Blanda samman fyllningen av philadelphiaost, créme fraiche och florsocker. Smaksätt med citronrasp. Lyft över gelatinbladen till en kastrull. Ta inte med vattnet. Värm ytterst försiktigt på låg temperatur så gelatinet löser sig. Rör ner gelatinet i ostsmeten.

5.      Häll smeten i formen och ställ kakan kallt så att den stelnar. Det tar cirka 1 timme. Ta kakan ur formen och garnera med physalis före servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0