PEPPARKAKS-TIRIMASU MED FRUKTKOMPOTT

·         2 ägg

·         2 msk florsocker

·         1 apelsin

·         250 gram mascarpone

·         ½ dl kallt espressokaffe eller starkt bryggkaffe

·         2 msk strösocker

·         10 – 15 pepparkakor

·         2 msk kakao

FRUKTKOMPOTT

·         500 gram frukt t.ex.

·         ½ papaya

·         ½ mango

·         1/3 ananas

·         4 physalis

·         1 dl råsocker eller brun farin

·         1 dl vatten

·         1 stjälk citrongräs

 

1.      Skilj gulorna från vitorna. Vispa äggulor och florsocker poröst.

2.      Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

3.      Riv skalet av apelsinen och pressa ur juicen. Blanda skalet med mascarpone.

4.      Vispa ner mascarponekrämen i äggulevispet. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna.

5.      Skär pepparkakorna i stavar. Blanda kaffe, ½ dl pressad apelsinjuice och strösocker i en skål. Doppa kakorna hastigt i kaffeblandningen.

6.      Varva pepparkakor och mascarponekrämen i en form, 10 x 20 centimeter.

7.      Låt stå kallt minst 1 timme. Sikta över kakao med hjälp av en tesil.

8.      Skala, kärna ur och skär frukterna i bitar. Koka upp socker, vatten och citrongräs.

9.      Lägg frukten i sockerlagen. Låt svalna.

10.  Servera tillsammans med fruktkompott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0