PEPPARKAKOR 001

·         2 ½ dl brun farin

·         ¾ dl ljus sirap

·         ¾ dl vatten

·         150 gram smör eller margarin

·         1 msk malen kanel

·         1 msk malen ingefära

·         1 tsk malen kryddnejlika

·         8 dl vetemjöl

·         1 ½ tsk bikarbonat

 

1.      Blanda farin, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp blandningen. Lägg i matfettet och låt det smälta. Rör ner kryddorna. Låt massan kallna utan omrörning.

2.      Rör i bikarbonaten och 6 – 7 dl av mjölet. Resten används till utbakning. Linda in degen i plastfolie. Låt den stå kallt till nästa dag.

3.      Sätt ugnen på 175 grader.

4.      Arbeta degen smidig på ett mjölat bord. Baka gärna en provkaka för att se om degen håller formen. Arbeta eventuellt in resten av mjölet.

5.      Kavla ut degen tunt på mjölad bänk och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

6.      Grädda kakorna mitt i ugnen 6 – 8 minuter.

7.      Låt kakorna svalna på plåten. Förvaras i burk i rumstemperatur eller frys.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0