PEKAN-CHOKLADPAJ

DEG:

·         250 gram mjöl

·         75 gram socker

·         160 gram smör

·         1 ägg

FYLLNING:

·         200 gram mörk choklad, hackad

·         100 gram socker

·         100 gram honung

·         3 ägg, separerade

TOPPING:

·         100 gram mörk choklad

·         300 gram skalade pekannötter

·         2 msk florsocker

 

1.      Gör en hög av mjölet på arbetsytan och rör ner socker och en nypa salt. Skapa en brunn i mitten och lägg smöret i bitar runt brunnen. Knäck ägget i brunnen och hacka ihop alla ingredienser så att det blir en smulig deg. Knåda snabbt ihop till en boll´, lägg i plastfolie och ställ kallt i 30 minuter.

2.      Värm ugnen till 180 grader och smörj en pajform, cirka 26 centimeter.

3.      Kavla ut degen på mjölad arbetsyta, lagom stor för formen. Lägg degen i formen och skapa en kant. Täck med smörpapper, väg ner med ärtor och förgrädda i 15 – 20 minuter.

4.      Smält chokladen i ett vattenbad. Värm socker och honung i en kastrull tills sockret har löst sig. Vispa äggvitorna med en nypa salt tills det blir ett hårt skum. Vispa äggulorna tills de skummar. Rör i den avsvalnade chokladen i äggulorna och vänd sist i äggvitorna.

5.      Ta ut pajskalet ur ugnen och ringla över honungsblandningen. Låt det dra in lite och bred sedan över fyllningen och grädda ytterligare 20 – 25 minuter. Ta ut och svalna.

6.      Smält choklad i ett vattenbad, ta bort från värmen, låt svalna och fyll en spritspåse. Lägg nötterna på pajen och spritsa ytorna mellan dem med choklad.  Pudra med florsocker och servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0