PATÉ PÅ JULGRIS

DAG 1:

·         250 gram fläskkarré

·         125 gram svinlever

·         100 gram bacon eller lardo

·         ½ dl konjak

·         2 msk vitt portvin

·         1 schalottenlök, strimlad

·         2 vitlöksklyftor, strimlade

·         2 tsk svartpeppar

·         1 tsk kryddpeppar

·         1 krm muskot

·         1 msk persilja, hackad

·         2 tsk timjan, färsk, plockad

DAG 2:

·         1 litet ägg

·         2 msk grov fransk senap

·         10 gram salt

·         2 tsk nitritsalt, finns på Apoteket

·         20 gram torkad Karl-Johan svamp, blötlagd

·         100 gram bacon, tunt skivad

 

1.      DAG 1: Marinering. Skär karré, lever och lardo i bitar och lägg alltsammans med kryddorna, löken, örter, konjaken och vinet i en bunke och ställ i kylen över natten.

2.      DAG 2: Sila bort vätskan och mal allt grovt. Tillsätt ägget, senapen, saltet och nitritsaltet. Stek den avrunna svampen i smör och blanda med färsen. Klä insidan av en form med plastfolie och lägg bacon i botten och utmed kanterna. Fyll med färsen och vik över baconskivorna. Tillaga i ugnen på 100 grader till en innertemperatur av 70 grader. Ta ut formen och sätt under press i kylen. Gott tillsammans med waldorfsallad och lite inlagda lökar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0