PASTA MED ÖRTFRÄSTA JORDÄRTSKOCKOR OCH RUCOLA

En annorlunda pastarätt som mättar rejält.

4 PORTIONER

·         600 gram jordärtskockor

·         1 msk smör

·         1 vitlöksklyfta, hackad

·         1 msk torkade örter (basilika, timjan, rosamarin)

·         4 portioner pasta

·         1 ask rucola (150 gram)

·         6 – 7 cocktailtomater, i skivor

·         50 gram parmesan

 

1.      Skala jordärtskockorna och skär i avlånga bitar. Fräs med smör och vitlök i panna cirka 15 minuter. Strö på örtkryddan i slutet.

2.      Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

3.      Blanda pasta och jordärtskockor med rucola och tomater. Toppa med parmesan.

 

TIPS! Häll upp en skål vatten med lite citron i. Där kan man lägga de jordärtskocksbitar som är skalade, så blir de inte trista i färgen innan man steker dem. Torka av dem med hushållspapper innan stekning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0