PARTY MED PLOCKIGA PINCHOS
Överraska och imponera nyårsgästerna med lyxiga pinchos – basiska tapas på pinne. Pinchos eller pintxos betyder ”spett” eller ”pigg” på basiska. Servera munsbitarna på stora fat och vackra tallrikar som mingelmat eller förrättsbuffé.
SÅ HÄR GÖR MAN PINCHOS!
Räkna med 3 – 5 pinchos per person. Man behöver 4 skivor smal baguette och 4 cocktailpinnar till varje recept. Om man vill kan man göra rörorna i förväg. Färdiga pinchos kan förvaras i kyl i 2 timmar.
TONFISK OCH ÄGG
Krämig tonfisksallad med sälta från kapris.
- ½ burk tonfisk i olja á 175 gram
- ½ hårdkokt ägg
- 3 msk matyoghurt
- 1 tsk fransk senap
- 1 krm salt
- 8 cocktailkapris
- 2 körsbärstomater
Låt tonfisken rinna av. Skala och mosa ägget. Blanda tonfisk, ägg, yoghurt, senap och salt. Lägg röran på bröden. Toppa med kapris och tomathalvor.
OST OCH SERRANO
En klassiker med lufttorkad skinka.
- 4 bitar Castello Blue, cirka 50 gram
- 4 små skivor Serranoskinka
- 4 bitar melon
Rulla in ostbitarna i skinkan. Lägg dem på bröden och toppa med melon.
SARDIN
Smakrik med härlig spansk karaktär.
- 1 burk sardiner i olja, cirka 100 gram
- 3 msk créme fraiche
- 4 bitar grillad paprika
- 4 svarta oliver
Rensa eventuellt sardinerna och dela dem i bitar. Fördela ingredienserna på bröden.
CHORIZO
Spansk, skivad chorizo är en riktig delikatess.
- 2 kronärtskockshjärtan
- 3 msk kesella/kvarg
- 5 droppar olja med tryffelsmak
- 1 krm salt
- 4 skivor tunnskivad chorizo
- Strimlad gräslök
Hacka skockorna grovt och blanda med kvarg, olja och salt. Lägg det på bröden. Toppa med chorizo och gräslök.