PARMESAN- OCH FRÖPANERAD KYCKLING
4 PORTIONER UGN: 200 GRADER
- 600 gram kycklingfilé
- 1 citron, pressad saft och rivet skal
- 1,5 dl solrosfrön
- 75 gram tärnad parmesan
- 1 dl persilja
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 250 gran cocktailtomater
TILLAGNING:
Skär kycklingen i 5 centimeter stora bitar och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal. Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.
Kommentarer
Trackback