PARMESAN- OCH FRÖPANERAD KYCKLING

4 PORTIONER                          UGN: 200 GRADER

 

  • 600 gram kycklingfilé
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 75 gram tärnad parmesan
  • 1 dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 gran cocktailtomater

 

TILLAGNING:

 

Skär kycklingen i 5 centimeter stora bitar och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal. Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0