PANNKAKOR MED PÄRON OCH CHILICHOKLAD

Pannkakorna kan stekas och päronen kokas i förväg. Det blir en busenkel dessert.

6 PERSONER

·         6 pannkakor (stekta)

·         4 dl vatten

·         1 ½ dl socker

·         ½ citron

·         2 stora päron

·         2 dl vispgrädde

·         100 gram mörk choklad (cirka 70 %)

·         ½ - 1 krm chiliflakes

·         Cirka 2 dl nötcréme (t.ex. nutella)

·         Färska hallon och myntablad till garnering

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1.      Koka upp vatten och socker i en kastrull. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor/skivor. Pressa över lite citronjuice så att de inte mörknar.

2.      Koka päronen mjuka i sockerlagen, 1 – 2 minuter. Ta från värmen och låt svalna.

3. Vispa grädden, ställ kallt. KAN FÖRBEREDAS HIT, NÅGRA TIMMAR I FÖRVÄG.

4.      Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Rör ner chiliflakes.

5.      Bred cirka 2 msk nötcréme på varje pannkaka. Vik ihop på mitten och sedan en gång till.

6.      Lägg upp på tallrikar tillsammans med päron och en klick grädde. Ringla över den smälta chokladen. Garnera med hallon och myntablad. Den som gillar hetta kan strö lite chiliflakes över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0