PANNACOTTA MED PEPPARKAKSFIL OCH FIKON

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ vaniljstång
  • 3 msk ekologiskt rörsocker
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • 2 dl pepparkaksfil

 

FIKONGELÉ:

 

  • 1 gelatinblad
  • 2 torkade fikon
  • 1 dl drickfärdig apelsinjuice
  • ½ vaniljstång
  • ½ msk rårörsocker

 

CRUNCH:

 

  • 25 gram smör eller margarin
  • 5 pepparkakor

 

 

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
  2. Häll grädden i en kastrull, skrapa ur vaniljstången och lägg ner fröna, rårörsockret och kryddorna och koka upp. Ta kastrullen från plattan och lägg ner gelatinbladen och låt det smälta under omrörning. Rör ner pepparkaksfilen och häll upp i portionsglas. Ställ kallt för att stelna.
  3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten cirkla 5 minuter. Skär fikonen i små bitar.
  4. Koka upp apelsinjuicen med urskrapad vaniljstång, rårörsockret och fikonbitarna. Ta kastrullen från plattan och lägg ner gelatinbladen och låt det smälta under omrörning. Låt geléet kallna men inte stelna.
  5. Skeda geléet över pannacottan och ställ kallt för att stelna.
  6. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet och mortla pepparkakorna i små bitar och blanda ner dem i matfettet. Bred ut på en plåt på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen cirka 6 minuter.

 

Strö över pepparkakscrunchen vid serveringen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0