PANERAD SCHNITZEL MED VINTERSÅS

·         900 gram fast potatis

·         200 gram morötter

·         100 gram palsternacka

·         ½ purjolök

·         1 kruka persilja

·         3 dl vatten

·         1 tärning grönsaksbuljong

·         1 ½ msk vitvinvinäger

·         ½ dl vetemjöl

·         2 ägg

·         3 msk senap

·         1 ½ dl ströbröd

·         500 gram kalkon- eller fläskschnitzel

·         Smör

·         1 dl créme fraiche

·         1 ask ärtskott

·         Olja

·         Salt

·         Svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

1.      Sätt ugnen på 225 grader.

2.      Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla över lite olja och tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Skaka plåten eller vänd potatisen med stekspade efter ungefär halva tiden.

3.      Skala och skär morötter och palsternacka i slantar. Skiva purjolök. Grovhacka stjälkarna från persiljan.

4.      Koka upp vatten och tillsätt grönsaksbuljong, rotfrukter, purjolök, persiljestjälkar och vitvinsvinäger. Låt allt koka under lock på svag värme i 15 – 20 minuter.

5.      Blanda vetemjöl med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar på en tallrik. Vispa ihop ägg och senap i en djup tallrik. Häll upp ströbröd på en tallrik. Vänd schnitzlarna först i vetemjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.

6.      Hetta upp matfettet, gärna en blandning av smör och olja, i en stekpanna. Stek schnitzlarna cirka 2 minuter per sida tills paneringen är gyllene och frasig.

7.      När grönsakerna är mjuka, mixa allt slätt med en stavmixer. Rör ner créme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar. Finhacka bladen från persiljan och strö över såsen.

8.      Servera schnitzlarna med rotfruktsås, ärtskott och klyftpotatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0