PALSTERNACKSSOPPA MED CURRY

Söt palsternacka och het curry är smaker som gillar varandra.

 

4 PERSONER

 

Skala och finhacka 1 gul lök. Skala och skär cirka 800 gram palsternacka i grova bitar. Fräs lök och palsternacka med ½ - 1 msk curry i 2 msk smör i en stor kastrull, 3 – 4 minuter. Häll på 1 liter vatten och ½ dl koncentrerad kycklingfond. Låt småkoka under lock tills palsternackan är mjuk, cirka 15 minuter. Ta från värmen och mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten. Toppa med 140 gram tärnat, knaperstekt bacon och hackad persilja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0