OXFILÉ MED SPANSKA SMAKER

Superläcker festrätt där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.

·         1,2 kilo oxfilé i bit

·         2 tsk salt

·         2 msk Svenskt Smör

·         2 kilo rotfrukter

·         4 dl rödvin

·         3 msk schalottenlökfond

·         3 tsk timjan

·         2 tsk flingsalt

CHILISMÖR:

·         150 gram Svenskt Smör, rumsvarmt

·         2 tsk sambal oelek

·         2 pressade vitlöksklyftor

·         ½ dl hackad persilja

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukter och kött i en långpanna. Häll i rödvin och fond. Krydda med timjan. Stek i mitten av ugnen 30 – 40 minuter tills köttets innertemperatur är 55 – 60 grader. Rör ihop chilismöret. Skiva köttet och lägg det ovanpå rotfrukterna. Strö över flingsalt och klicka på chilismöret. Sätt ugnen på 250 grader. Gratinera i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Garnera med färsk timjan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0