OXFILÉ MED SPANSKA SMAKER
Superläcker festrätt där allt samsas på en plåt. Gratinera med chilismör precis före servering.
· 1,2 kilo oxfilé i bit
· 2 tsk salt
· 2 msk Svenskt Smör
· 2 kilo rotfrukter
· 4 dl rödvin
· 3 msk schalottenlökfond
· 3 tsk timjan
· 2 tsk flingsalt
CHILISMÖR:
· 150 gram Svenskt Smör, rumsvarmt
· 2 tsk sambal oelek
· 2 pressade vitlöksklyftor
· ½ dl hackad persilja
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg rotfrukter och kött i en långpanna. Häll i rödvin och fond. Krydda med timjan. Stek i mitten av ugnen 30 – 40 minuter tills köttets innertemperatur är 55 – 60 grader. Rör ihop chilismöret. Skiva köttet och lägg det ovanpå rotfrukterna. Strö över flingsalt och klicka på chilismöret. Sätt ugnen på 250 grader. Gratinera i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Garnera med färsk timjan.