OXFILÉ MED ÖRTIG SÅS MED POTATISPURÉ OCH KARL-JOHANSVAMP

  • 4 tjocka skivor oxfilé á 150 gram
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Smör till stekning

 

SÅS:

 

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl persilja
  • 1 dl basilikablad
  • ½ dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk Maizena
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • Salt och svartpeppar

 

Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna så att det får färg. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och sätt in det i kylen så fort köttet har svalnat något.

 

SÅS:

 

Skala vitlöken. Mixa den tillsammans med persilja, basilika, vin, vatten och majsstärkelse. Häll det i en kastrull tillsammans med grädde, kalvfond och peppar.

 

VID SERVERINGEN:

 

  1. Sätt ugnen på 335 grader.
  2. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58 grader, använd gärna stektermometer, cirka 10 minuter om köttet önskas rosa.
  3. Koka upp såsen under vispning. Smaka av med salt. Servera med potatispuré med karljohansvamp och sockerärter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0