OST- OCH SKINKPAJ MED ÖRTSALLAD

PAJDEG:

·         150 gram smör

·         3 dl vetemjöl

·         2 tsk salt

·         1 msk vatten

FYLLNING:

·         6 ägg

·         3 dl kokt riven potatis

·         4 dl grädde

·         2 dl mjölk

·         200 gram riven västerbottenost

·         1 hackad gul lök

·         1 riven vitlöksklyfta

·         ½ huvud isbergssallad

·         1 huvud frissé-sallad

·         100 gram baby spenat

·         2 dl persilja

·         1 dl turkisk yoghurt

·         Salt

·         Svartpeppar

 

 

1.      Sätt ugnen på 160 grader.

2.      Smörj en pajform med smör och lägg in i frysen.

3.      Skär smöret i små kuber och blanda ihop salt och vetemjöl. Blanda sedan salt, smör, mjöl och vatten till en fast deg. Plasta in och låt vila i kylen minst 30 minuter.

4.      Ta ut degen från kylskåpet och tryck ut degen i den frysta pajformen. Picka pajen med en gaffel i botten och låt degen vila i kylskåpet ytterligare i 10 minuter.

5.      Grädda pajformen i 10 minuter.

6.      Blanda ägg, potatis, ost, lök, vitlök, mjölk och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar.

7.      Fyll pajformen med fyllningen och grädda tills pajen blir gyllenbrun, cirka 20 minuter.

8.      Skär isbergssallad och frissé och blanda med spenat. Mixa persilja med salt och turkisk yoghurt.

9.      Blanda salladen med yoghurtdressingen före servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0