ÖL- OCH PEPPARROTSSENAP

·         1 dl gula senapsfrön

·         ¾ dl mörk porter

·         ½ dl mörk lager

·         1 dl mörk öl

·         1 msk ättika

·         3 msk brun farin eller honung

·         1 tsk gurkmeja

·         1 dl rapsolja

·         1 msk riven pepparrot

 

1.      Lägg senapsfröna i blöt i ölen över natten.

2.      Häll dem i en mixer tillsammans med pepparrot och kör till en gröt med stålkniven.

3.      Blanda i ättika, farin eller honung och gurkmeja och kör några varv.

4.      Tillsätt oljan, lite i taget, och kör till en smidig senapsblandning.

5.      Häll upp på burk och låt stå och mogna i smak i rumstemperatur 2 – 3 dagar.

6.      Smaka av, kanske behövs lite mer öl, ättika, farin eller honung eller olja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0