ÖL- OCH PEPPARROTSSENAP
· 1 dl gula senapsfrön
· ¾ dl mörk porter
· ½ dl mörk lager
· 1 dl mörk öl
· 1 msk ättika
· 3 msk brun farin eller honung
· 1 tsk gurkmeja
· 1 dl rapsolja
· 1 msk riven pepparrot
1. Lägg senapsfröna i blöt i ölen över natten.
2. Häll dem i en mixer tillsammans med pepparrot och kör till en gröt med stålkniven.
3. Blanda i ättika, farin eller honung och gurkmeja och kör några varv.
4. Tillsätt oljan, lite i taget, och kör till en smidig senapsblandning.
5. Häll upp på burk och låt stå och mogna i smak i rumstemperatur 2 – 3 dagar.
6. Smaka av, kanske behövs lite mer öl, ättika, farin eller honung eller olja.
Kommentarer
Trackback