NÖT- OCH SVAMPTERRIN

Servera gärna med en klick créme fraiche utrörd med en sked lingonsylt eller lite rönnbärsgelé.

 

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 gram blandad svamp
  • 1 msk svamp
  • 1 msk smör
  • 2 morötter
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl portvin
  • 2 ägg
  • 1 dl cashewnötter, grovhackade
  • 1 tsk dragon
  • Salt, svartpeppar

 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka lök och vitlök. Skär svampen i mindre bitar.
  3. Fräs lök och svamp i smör till gyllene. Riv morötter och blanda med svampen. Fräs ytterligare någon minut.
  4. Häll i grädde och portvin, låt puttra 4 – 5 minuter.
  5. Mixa hälften av röran till en jämn smet.
  6. Blanda allt med ägg, nötter och kryddor. Häll ner i en smord form.
  7. Baka cirka 1 timme i nedre delen av ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0