NÖT- OCH SVAMPTERRIN
Servera gärna med en klick créme fraiche utrörd med en sked lingonsylt eller lite rönnbärsgelé.
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 300 gram blandad svamp
- 1 msk svamp
- 1 msk smör
- 2 morötter
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl portvin
- 2 ägg
- 1 dl cashewnötter, grovhackade
- 1 tsk dragon
- Salt, svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka lök och vitlök. Skär svampen i mindre bitar.
- Fräs lök och svamp i smör till gyllene. Riv morötter och blanda med svampen. Fräs ytterligare någon minut.
- Häll i grädde och portvin, låt puttra 4 – 5 minuter.
- Mixa hälften av röran till en jämn smet.
- Blanda allt med ägg, nötter och kryddor. Häll ner i en smord form.
- Baka cirka 1 timme i nedre delen av ugnen.
Kommentarer
Trackback