NORDISKA BÖNBIFFAR MED MOROTSMOS

4 PORTIONER

 

  • 1 paket kidneybönor, färdigkokta, 380 gram
  • 1 -2 ägg
  • ½ liten purjolök, 70 gram
  • 2 msk persilja
  • 125 gram keso
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk socker
  • 1 tsk mineralsalt
  • Svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk rapsolja

 

MOROTSMOS:

 

  • 4 morötter
  • 1 röd chili, färsk
  • 1 – 2 klyftor vitlök
  • 2 – 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • ½ tsk mineralsalt
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm paprikapulver

 

  1. Mixa kidneybönor och ägg till en slät massa.
  2. Finhacka purjolöken och rör ner den tillsammans med persilja och keso.
  3. Smaksätt med senap, socker, salt och svartpeppar.
  4. Blanda ner vetemjöl och låt svälla i cirka 10 minuter. Forma till 8 biffar och stek dem på medelvärme i rapsolja i 3 – 5 minuter på varje sida.
  5. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, 15 – 20 minuter.
  6. Dela chilifrukten, ta ur kärnorna och de vita väggarna.
  7. Lägg morötter, chili, vitlök, vitvinsvinäger, rapsolja och kryddor i en matberedare och mixa till ett slätt mos.
  8. Servera gärna med mathavre och kokta ärter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0