NORDISKA BÖNBIFFAR MED MOROTSMOS
4 PORTIONER
- 1 paket kidneybönor, färdigkokta, 380 gram
- 1 -2 ägg
- ½ liten purjolök, 70 gram
- 2 msk persilja
- 125 gram keso
- 2 msk fransk senap
- 2 msk socker
- 1 tsk mineralsalt
- Svartpeppar
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk rapsolja
MOROTSMOS:
- 4 morötter
- 1 röd chili, färsk
- 1 – 2 klyftor vitlök
- 2 – 3 msk vitvinsvinäger
- 2 msk rapsolja
- ½ tsk mineralsalt
- 1 krm spiskummin
- 1 krm paprikapulver
- Mixa kidneybönor och ägg till en slät massa.
- Finhacka purjolöken och rör ner den tillsammans med persilja och keso.
- Smaksätt med senap, socker, salt och svartpeppar.
- Blanda ner vetemjöl och låt svälla i cirka 10 minuter. Forma till 8 biffar och stek dem på medelvärme i rapsolja i 3 – 5 minuter på varje sida.
- Skala morötterna och skär i mindre bitar. Koka tills de är mjuka, 15 – 20 minuter.
- Dela chilifrukten, ta ur kärnorna och de vita väggarna.
- Lägg morötter, chili, vitlök, vitvinsvinäger, rapsolja och kryddor i en matberedare och mixa till ett slätt mos.
- Servera gärna med mathavre och kokta ärter.
Kommentarer
Trackback