MYLTA OCH SAFTSÅSER

Här går det utmärkt att använda frysta tinade bär. Det går förstås bra att bara använda en sorts bär, om man vill det.

MYLTA:

·         200 gram björnbär

·         200 gram hallon

·         200 gram jordgubbar

·         300 gram socker

SAFTSÅS:

·         4 dl saft från varje skål med bär

·         2 dl vatten, till varje bärsort

·         2 msk potatismjöl, till varje bärsort

·         1 vaniljstång, snittad

 

1.      Lägg de tre olika sorternas bär i var sin skål. Rör ner 100 gram socker i varje skål. Låt bären stå ute i rumstemperatur cirka 2 timmar, rör försiktigt in sockret. Ställ i kyl över natten. Rör om i bären ibland. När allt socker har smält så sila av saften ifrån bären och spar både bär och saft. Det bildas mycket saft i varje skål.

2.      SAFTSÅS: Gör 3 omgångar saftsås genom att blanda 4 dl saft från respektive bärsort med 2 dl vatten i en kastrull. Lägg ner en bit snittad vaniljstång. Rör ner potatismjölet och ställ på en het platta. När första bubblan kommer är saftsåsen klar. Kyl ner såsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0