MUSSLOR I FÄNKÅL OCH CITRON

Härlig soppa som kräver många servetter och ett härligt knaprigt vitlöksbröd att doppa i soppan.

4 PORTIONER

·         1 nät blåmusslor

·         1 msk olivolja

·         1 skivad gul lök

·         2 skivade vitlöksklyftor

·         7 dl vatten

·         3 dl vatten

·         4 potatisar i tunna skivor

·         1 fänkål i tunna skivor

·         Saft och skal av 1 välskrubbad citron

·         1 msk fänkålsfrön

·         2 dl kaffegrädde

·         Salt och chilipeppar

 

1.      Skrubba musslorna i kallt vatten och sortera bort trasiga musslor och de som inte stänger sig efter lätt knackning på skalet.

2.      Hetta upp olja i botten på en stor kastrull, fräs lök och vitlök lätt och häll på vatten och vin. När detta kokar som bäst hälls musslorna i, snabbt på med locket och koka 4 minuter eller tills musslorna öppnat sig helt. De som inte öppnat sig ska slängas.

3.      Ta upp musslorna med hålslev. Lägg i potatis, fänkål, saft och skal av citronen och fänkålsfrön, låt koka upp och sjud 5 minuter. Vispa i grädden, salta och peppra.

4.      Fördela musslorna i fyra stora skålar, slå över soppbasen och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0