MOZZARELLAGRATRINERAD FLÄSKFILÉ MED LJUMMEN POTATISSALLAD
4 PORTIONER
- 1 fläskfilé cirka 600 gram
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 250 gram körsbärstomater
- 200 gram mozzarella
- 1 vitlöksklyfta
- ½ kruka basilika
POTATISSALLAD
- 8 potatisar
- 150 gram sockerärter
- 8 soltorkade tomater i olja
- ½ kruka basilika
- 65 gram ruccolasallad
- 2 msk olivolja
- Ett par droppar god balsamvinäger
- Salt och peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Putsa och skär fläskfilén i skivor och bryn dem i en stekpanna med oljan och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg skivorna i en ugnssäker form.
- Dela tomaterna och skiva mozzarellan. Skala och finhacka vitlöken och strimla basilikan. Fördela tomater, vitlök, basilika och mozzarella över fläskfilén. Stek mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Låt potatisen svalna en aning och skär den i kvartar. Strimla sockerärter, tomater och basilika. Blanda potatis med ruccola, basilika, tomater, sockerärter och olivolja. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.
- servera potatissalladen till den gratinerade filén.
Kommentarer
Trackback