MOZZARELLAGRATRINERAD FLÄSKFILÉ MED LJUMMEN POTATISSALLAD

4 PORTIONER

 

  • 1 fläskfilé cirka 600 gram
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 250 gram körsbärstomater
  • 200 gram mozzarella
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ kruka basilika

 

POTATISSALLAD

 

  • 8 potatisar
  • 150 gram sockerärter
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • ½ kruka basilika
  • 65 gram ruccolasallad
  • 2 msk olivolja
  • Ett par droppar god balsamvinäger
  • Salt och peppar

 

 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Putsa och skär fläskfilén i skivor och bryn dem i en stekpanna med oljan och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg skivorna i en ugnssäker form.
  4. Dela tomaterna och skiva mozzarellan. Skala och finhacka vitlöken och strimla basilikan. Fördela tomater, vitlök, basilika och mozzarella över fläskfilén. Stek mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  5. Låt potatisen svalna en aning och skär den i kvartar. Strimla sockerärter, tomater och basilika. Blanda potatis med ruccola, basilika, tomater, sockerärter och olivolja. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.
  6. servera potatissalladen till den gratinerade filén.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0