MOSTARDA GENOVESE MED CLEMENTIN

Mostarda är ett roligt tillbehör bestående av frukt inkokt i en tjock sockerlag smaksatt med senap. Metoden härstammar från Genua i italienska Lombardiet och kan göras i en mängd olika varianter. Ursprungsreceptet tar flera dagar att göra, här är en förenklad metod som man har gjort med clementiner.

2 HALVLITERS-BURKAR

·         1 kilo clementiner, cirka 15 stycken

·         500 gram socker

·         1 liter vatten

·         2 msk vitvinsvinäger

·         2 msk grov dijonsenap L’ancienne

 

1.      Skala och klyfta clementinerna,

2.      Koka upp socker och vatten och sjud clementinerna i cirka 5 minuter. Ta upp dem med en hålslev och lägg i rena, steriliserade burkar.

3.      Fortsätt sjud sockerlagen i cirka 40 minuter tills den reducerat och bara 4 dl återstår.

4.      Blanda ner vinägern och senapen och sjud den ett par minuter till.

5.      Häll den heta sockerlagen över frukten i brukarna, ända upp. Skruva på locken och låt den stå svalt och mörkt minst två veckor. Servera som tillbehör till ost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0