MOROTSPANNKAKA MED BACON OCH ÄPPELLINGON

Morot och potatis gör ugnspannkakan matig. Baconet fräses enkelt direkt i långpannan.

4 PERSONER

·         Sätt ugnen på 225 grader.

·         Vispa ihop 4 ägg, 4 dl vetemjöl och 4 dl mjölk till en jämn smet. Vispa ner ytterligare 4 dl mjölk.

·         Lägg 1 paket bacontärningar (140 gram) i en smord långpanna. Ställ in i ugnen cirka 5 minuter.

·         Skala och riv 2 potatisar och 2 morötter grovt. Ansa och skär ½ purjolök i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i smeten. Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar.

·         Sänk värmen till 200 grader. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt.

·         Ställ in i ugnen 25 – 30 minuter.

·         Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0