MOROTSPANNKAKA MED BACON OCH ÄPPELLINGON
Morot och potatis gör ugnspannkakan matig. Baconet fräses enkelt direkt i långpannan.
4 PERSONER
· Sätt ugnen på 225 grader.
· Vispa ihop 4 ägg, 4 dl vetemjöl och 4 dl mjölk till en jämn smet. Vispa ner ytterligare 4 dl mjölk.
· Lägg 1 paket bacontärningar (140 gram) i en smord långpanna. Ställ in i ugnen cirka 5 minuter.
· Skala och riv 2 potatisar och 2 morötter grovt. Ansa och skär ½ purjolök i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i smeten. Krydda med 2 tsk salt och 2 krm peppar.
· Sänk värmen till 200 grader. Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt.
· Ställ in i ugnen 25 – 30 minuter.
· Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.