MJUK PEPPARKAKA

·         75 gram smör eller margarin

·         2 ägg

·         2 dl socker

·         2 tsk malda nejlikor

·         2 tsk ingefära

·         1 msk kanel

·         1 tsk kardemumma

·         3 del vetemjöl

·         1 tsk bikarbonat

·         1 dl lingonsylt

·         ½ dl gräddfil

 

1.      Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kryddor, mjöl och bikarbonat.

2.      Rör ner mjölblandningen i äggvispet och blanda i smör, lingonsylt och gräddfil. Häll i smord och bröad form och grädda i 175 grader, 50 minuter.

3.      Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt stå i 10 minuter och stjälp upp.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0